Za Croatia Airlines ovogodišnji srpanj rekordan po broju prevezenih putnika

Bez autora
Aug 02 2012

Zrakoplovna kompanija Croatia Airlines (CA) u ovogodišnjem je srpnju prevezla rekordan broj od 236.890 putnika, što je gotovo 9.100 putnika ili 4 posto više u odnosu na dosadašnji rekordni mjesec, srpanj 2011. Najveći broj putnika u jednom danu zabilježen je u ponedjeljak, 23. srpnja, kada je u zrakoplovima te kompanije ukupno prevezen 8.161 putnik, izvijestili su iz Croatia Airlinesa. U CA ističu kako je u ovogodišnjem srpnju za 1,9 postotnih bodova poboljšana i prosječna popunjenost putničke kabine, koja je iznosila 75,6 posto. Prošlog je mjeseca, 18. srpnja, zabilježen i ovogodišnji milijunti putnik CA, najranije u povijesti tvrtke tj. dva dana prije u odnosu na dosadašnji rekordni datum (20. srpnja 2011.). U prvih sedam mjeseci ove godine na letovima CA ukupno je zabilježeno 1.087.699 putnika, što je za 2 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, a istodobno i najveći broj putnika u prvih sedam mjeseci od početka komercijalnog letenja 1991. godine.

Za Croatia Airlines ovogodišnji srpanj rekordan po broju prevezenih putnikaZrakoplovna kompanija Croatia Airlines (CA) u ovogodišnjem je srpnju prevezla rekordan broj od 236.890 putnika, što je gotovo 9.100 putnika ili 4 posto više u odnosu na dosadašnji rekordni mjesec, srpanj 2011.

Najveći broj putnika u jednom danu zabilježen je u ponedjeljak, 23. srpnja, kada je u zrakoplovima te kompanije ukupno prevezen 8.161 putnik, izvijestili su iz Croatia Airlinesa. U CA ističu kako je u ovogodišnjem srpnju za 1,9 postotnih bodova poboljšana i prosječna popunjenost putničke kabine, koja je iznosila 75,6 posto.

Prošlog je mjeseca, 18. srpnja, zabilježen i ovogodišnji milijunti putnik CA, najranije u povijesti tvrtke tj. dva dana prije u odnosu na dosadašnji rekordni datum (20. srpnja 2011.). U prvih sedam mjeseci ove godine na letovima CA ukupno je zabilježeno 1.087.699 putnika, što je za 2 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, a istodobno i najveći broj putnika u prvih sedam mjeseci od početka komercijalnog letenja 1991. godine.

Pritom je za 1 postotni bod poboljšana i prosječna popunjenost putničke kabine (PLF), koja je u prvih sedam mjeseci iznosila 66,4 posto. Točnost polijetanja i slijetanja unutar 15 minuta (zrakoplovni kriterij za točnost letačkih operacija), iznosila je 83,7 posto, što je jedan od boljih rezultata među aviokompanijama u članstvu Europske udruge avioprijevoznika, AEA (Association of European Airlines), navodi se u priopćenju. Flota Croatia Airlinesa sastoji se od 13 zrakoplova, sedam mlaznih zrakoplova Airbus te šest novih turboprop zrakoplova Dash8.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik